Eksamensform: Semesteroppgave som består av å skrive en rapport om et selvvalgt sikkerhetstema. Det gjøres som en hjemme-eksamen.
Individuell eller gruppe: Rapporten kan skrives enten individuelt eller i grupper på 2 eller 3 studenter.
Vekt: Midtsemestereksamen bærer 0,3 relativ vekt, mens avsluttende eksamen bærer 0,7 relativ vekt for fastsettelse av karakteren i emnet. Det er et krav å ha bestått begge deleksamenene.
Leveringsfrist: 01.11.2022 kl. 23.59.
Valg av tema og gruppe: For å ha god fremgang lønner det seg å velge et tema og en gruppe tidlig, helst innen 01.10.2022. Temaet kan velges fra en liste over foreslåtte temaer tilgjengelig på , eller kan defineres selv av studenten/gruppen. Dere er velkommen til å foreslå og diskutere mulige temaer med foreleserne hvis dere ønsker det. Hvert tema har et nummer og alle tematitler må være forskjellige, men det er OK å fokusere på et lignende tema som andre grupper. Temaet og gruppen må i alle fall spesifiseres på .
Tilgang til wikien: Første gang du forsøker å logge på wikien med UiO-bruker-ID, vil du ikke umiddelbart få tilgang til wikisidene. Tilgang vil bli autorisert innen neste dag, hvoretter du har tilgang til wikisidene.
Generelle retningslinjer: Rapporten skal være i stil med en (teknisk) rapport eller en vitenskapelig artikkel. Spesielt bør den inneholde fullstendige referanser og sitater. Bruk av Internett til kildemateriale oppmuntres, men det må refereres til alle kilder, og det må utvises forsiktighet med umoderert eller ikke-referbart materiale. Hvis du ikke er kjent med strukturen i en akademisk rapport, eller hvordan du refererer til materiale, kan du få råd fra f.eks. . Husk å referere til kildene dine når det er nødvendig, ellers kan du bli anklaget for plagiat. Som en retningslinje bør rapportene inneholde mellom 5000 og 10000 ord (som typisk tilsvarer ca. 10 - 15 sider). Rapportstrukturen vil variere i henhold til det valgte emnet, men bør alltid inneholde en introduksjon og avslutning som en del av en logisk struktur. Skriv på norsk eller engelsk.
Vurderingskriterier: Rapporter vil bli vurdert basert på følgende kriterier med lik vekt:
- Struktur og presentasjon. Bruk en logisk struktur, presenter materialet er klart og korrekt språk.
- Innhold og omfang. Omfanget må være godt definert, og dybden på innholdet bør justeres til hvor bredt eller smalt omfanget er. Hvis omfanget er bredt, er innholdet normalt grunt, og hvis omfanget er smalt, går innholdet dypt.
- Selvstendig bidrag og analyse. Det presenterte materialet bør vise selvstendig bidrag og analyse. Dette kan ta mange ulike former. F.eks. trekke noen uavhengige konklusjoner, eller gjennomføre et intervju og reflektere og analysere resultatene.
- God bruk av kilder og referanser. Bruk gode kilder og representativt referansemateriale. BÃ¥de tradisjonell litteratur og artikler samt webreferanser kan brukes.
Som et generelt prinsipp vil rapporter som bare består av sammendrag ikke oppnå høy skåring. For å få en høy skåring bør rapportene inneholde noen selvstendig bidrag, tanker eller analyser, for eksempel i form av: kritiske sammenligninger av systemer, kritisk analyse av eksisterende løsninger, kritisk analyse av tidligere arbeid eller forslag, eksperimentelle bevis (for eksempel på et datanettverk ), statistisk analyse av data eller intervjuer med eksperter.
Mal for rapporten: Det har blitt utarbeidet en mal som skal brukes på rapporten og trekk i karakter må påregnes hvis den ikke brukes/følges. Den finnes i tre ulike formater:
- En mal i Word-format.
- En zip-fil som inneholder mal for de som bruker LaTex. Merk at dette nok krever innstallasjon av flere biblioteker.
- For LaTex-brukere som foretrekker finner dere malen her (dere må opprette eget Overleaf-prosjekt fra dette prosjektet):
Levering av midtsemestereksamen: Send inn en PDF -fil gjennom Inspera (uio.inspera.no). Forsiden må inneholde tematittel, temanummer og kandidatnummer (for alle studentene i gruppen) for IN2120 H2022 (se mal ovenfor). Studenter som jobber sammen om det samme essayet trenger bare å sende inn én rapport, men det skader ikke hvis alle studenter i samme gruppe (samme temanummer) sender den samme rapporten til Inspera. Ikke skriv studentnavn på forsiden, fordi midtsemestereksamen skal være anonym.